Australien 2006 - 2007

 02.01 - 2007

I dag skulle vi hjem fra Byron Bay, det har været en kanon uge, hvor vi har prøvet lidt af vært og har kunnet snakke dansk for første gang i 2 mdr. Vi skulle aflevere nøglerne kl 10am. Der var allerede nogle som kørte hjem ved 6 tiden om morgnen fordi de skulle køre over 1800 km, for de bor næsten lige ved grænsen til øst Victoria. Men vi kørte allerede lidt over 10 tiden og på vej hjem til Stanthorpe. For første gang på denne tur hjem, så jeg en kenguro i vejkanten, men den var desværre kørt over og var død. Det var en almindelig kenguro på ca. 1 meter og 10 cm, fordi de kan fås meget større, har jeg fået af vide i det seminar. Der er specielle arter kenguroer der er over 2 meter. Vi kørte fra Byronbay og til Lismore til Casino og videre derfra til Tenterfield og nordpå igen til en mindre lille by 10 km fra Stanthorpe kaldet Severnlea hvor Mai jo bor. Så nu er jeg kun 30 kl fra den nærmeste dansker.


John

Da kl. var 3:00pm kom jeg så til Stanthorpe også skulle jeg lige ringe til farmen, så jeg kan få en til at samle mig op ved posthuset igen. Det var John der kom, han ligner John Wane på en prik. Da jeg var kommet til farmen havde de andre lige fået fri, så John skulle ind til Stanthorpe igen, for der bor han.


 21.01 - 2007

Paul og jeg tog af sted kl 2:00 til Tenterfield men alle butikkerne havde lukket fordi set er søndag, kun en take away forretning havde åbent, så vi gik der ind. Det er førstegang jeg har set Kengeroos i den frie natur. Paul og jeg kom kørende lige pludselig kom der en lille kenguro på 30 cm hoppende forbi, men den var godt nok hurtig væk igen 3 spring, så havde den krydset vejen og var væk igen.


Tenterfield

Men det var vildt mærkelig at se en i den frie natur, for jeg har kun set dem i en slags zoo her. Et stykke længer hende, kom der en anden som også krydsede vejen og den var faktisk meget tæt på Paul´s bil, som vi jo kørte i kun to meter for ikke at blive ramt.


 02.02 - 2007

Jeg stod meget tidlig op fordi det er i dag jeg skulle til Brisbane kl var 1pm og Paul kom som præcis som lovet og kørte mig ind til Stanthorpe kl 2pm derfra kl 3 skulle jeg med en bus som kørte mig til brisbane det tog over 4 timer fordi den kørte først til valwick og videre til Toowoomba, Ibsvitch som ligger mellem Toowoomba og Brisbane og først da klokken var 7 kom vi til Brisbane Transit center derfra skulle jeg så direkte videre med air train kl 7:20pm til Brisbane airport. Brisbane havde to stop til 2 lufthavne en til indenrigs og udenrigs flyvning og jeg skulle til den sidste, Domenestic. Da kl var 8, var jeg allerede i lufthavnen og flyet går først kl 10:05 så der er masser af tid til at checke mig ind og finde stedet, for billetterne havde jeg bestilt over Internettet. Havde kun min blå IAEA taske og den sorte computer taske med og de måtte begge 2 komme med ind i kabinen hvor jeg sad. Jeg havde heldigvis Vindues plads, så man kunne se brisbane fra oven. Nåede også at se Guldkysten (Surfernes Paradise og de høje huse inden der kom skyger) Kl 1:25Pm ankom jeg til Melbourne Airport, selvom det kun tager 2 timer at flyve, men fordi NSW og VIC har sommertid er der lagt en time mere til. Kl 1:40pm kom jeg ud og Andrew stod allerede klar til at hente mig. Andrew var en slags guide, det er ham og Rosemary som havde lavet turen til Phillip Island og booket os ind i en dejlig lejerhytte.


Mia og Anne

Vi tog lige en lille ophold i Melbourne centrum, så jeg fik da kikket lidt i den tid. Andrew havde 2 andre IAEA-trainee med som også skulle til Phillip Island, en dansk og norsk pige (Anne Christensen og Mia Malmö) som arbejder på en farm midt i Victoria. Vi skullet havet været ankommet kl 6:00 i Phillip Island, men vi blev virkelig meget forsinket.

Over 2 timer fordi der var så meget kø i Melbourne og det var lige i myldretiden hvor alle havde fået fri vi kørte fra Melbourne også selvom de havde 4 spors Motorvej, så var det ikke til at komme frem eller tilbage. I alt den tid fortalte Andrew mange forskellige ting om Australien og fik af vide Brisbane kun havde 1,5 millioner indbyggere i forhold til Melbourne som har 3 Millioner og Sydney på 6 Mio han fortalte meget om området i Victoria og at alle byerne i Australien er bygget nemt og overskueligt op, så man nemmere kan komme fra A til B, i bil eller gå, alle vejene i byerne er bygget op som i Esbjerg hvor alle vejene går på kryds af hinanden og der er ingen sving eller andre ting og det må man sige det har han ret i.

Da vi kom ved ca. 8:20pm var alle de andre allerede kommet og det var her jeg så de aller første vilde kænguruer og der var mange af dem i det åbne areal hvor hytten ligger ud for. Vi blev indkvarteret og så skulle vi lige se på stranden, der var nogle som allerede skulle ud og svømme inden solen gik helt ned.


Frie Kangaroos

Jeg syntes vandet var meget koldt, det var i hvert fald ikke som i Byron Bay, hvor vandet var virkelig varmt og stranden var heller ikke så god, der var mange Klipper i sandet og ude i vandet, også kunne det også blive rat hurtigt dybt ikke langt fra stranden. Efter stranden tog vi ind til den nærmeste by (Cowes) og spiste aftensmad der ved 9:30pm og efter det havde vi fri. Mange af os gik på diskotek og blev der indtil kl var 1:00am hvor diskoteket lukkede. Derefter kørte vi hjem til lejerhytten med taksa, det kostede 22$ at køre de 10 km, men vi var også 8 personer til at betale.


 03.02 - 2007

Jeg stod op ved 8 tiden og så var der Morgen mad kl 9 med æg og bacon med brød og der var også almindelig morgenmad med mælk. Men fordi jeg ikke kan tåle mælk tog jeg mere af det andet og frugt bagefter.


wildlife dyrepark

Da klokken var 10:00pm kørte vi igen, vi skulle hen til en wildlife dyrepark. De havde jo det sammen man nu plejer at kunne se her nede Koalaer og fodre Kenguruer Har nogle gode video billeder her fra. De havde også mange andre dyr, som Wombass, Den taskmanske djævel. Vi brugte over 2 timer i parken


Koala

Wombass

Tasmanske djævel

Herfra kørte vi til Cowes for at se på byen også skulle vi have frokost på en pizzeria og derefter havde vi fri time indtil kl 4:00pm. Mange af de andre gik ned på stranden for at bade, men jeg syntes det var koldt og ikke lige så godt som i Byron Bay, så jeg valgte at gå inde i byen og kigge i butikker og Souvenirs.

Efter nogle timer i butikker gik jeg også ned til stranden og ud på badebroen for at se ind mod stranden og kunne se de andre svømmede. Vandet blev virkelig hurtigt dybt for ude på badebroen ende var der nok 2 til 3 meter dybt og man måtte godt springe på hovedet i vandet stod der på et skilt.


Kl 4 kom Andrew og nogle kørte med ham og nogle tog andre steder hen og se. Vi tog rundt på øen og så lidt af hvert. Vi skullet havet været inde på en lille museum, men de andre sagde det var for dyrt, nu når de ikke får så meget som jeg gør men det har jeg ikke sagt til dem og det skal de helst ikke vide. De får kun 207$. Men så kørte vi hen til et sted hvor de lavede hjemmelavede chokolade og figurerne var mange forskellige slags dyr – Pingvin, Koala og Kangaroo, herefter tog vi så tilbage til lejeren.


udsigten
På højre side ser vi udsigten fra campen

på venstre side ser vi stranden ved campen

Stranden


Restaurant

Da klokken var 6:20 Kørte vi alle sammen ind til Cowes igen for at finde et sted for at spise aftensmad sent om aftnen. kl 9:20 Hvor vi kørte igen, ud til det sted hvor vi kan se pingvin parade det var ikke langt fra selve byen. Det var et stort område, hvor der var bygget 2 store tribuner og 6 store lamper.

Det var næsten som om man skulle til fodbold, men senen var bare ud til vandet og stranden i stedet for en fodboldbane. Men har desværre ikke billeder her fra fordi man ikke måtte tage billeder i området og kameraet kunne heller ikke tage billeder fordi det var for mørkt, fik lidt på video, men det fylder for meget til at komme på nettet, så det må vente til jeg kommer hjem til Danmark.


Entre

Da alle pingvinerne var kommet på land, kunne man følge dem hele vejen op af de gange der var lavet specielt til os vi kunne gå på, de små pingviner gik lige under os og over på den anden side, det var vildt mærkelig at se så mange samlet på et sted. Pingvin optoget tog en hel time også lukkede tribunerne og vi skulle ud igen. Det er virkelig noget som skulle opleves og en stor oplevelse, det kostede kun 16$.

Det var mørkt og vi kørte ind til Cowes og gik ind på den lokale pop, indtil klokken var 11. For vi skulle jo tidlig op i morgen.


Poppen i Cowes
På vej hjem til Lejeren hjalp Andrew med at finde et backpackers (YHA - Motel) hvor jeg kunne sove de 3 dage ind til jeg skulle tilbage til Brisbane.

Da vi var kommet tilbage, ringede han til en masse Backpackers i Melbourne og booket mig ind næsten lige i centrum og han viste mig på et kort, der hvor jeg skulle bo og det var kun 1 km fra selve Centrum.


 04.02 - 2007
 • Melbourne og Fakta
 • Så det allerede hjemtur i dag fra Phillip Island, men vi fik morgenmad, igen var det det samme og gode Engelsk menu om morgnen. Efter det skulle vi pakke og vi skulle køre 135 km til Melbourne. Andrew. skulle køre helt op til Echuca, for der boer han, så han skal køre 300 km mere og forbi de andre farme så han kan aflevere den danske pige og norske pige på vej der op. Da vi var noget Melbourne viste han mig lidt rundt, så jeg vidste lidt om hvor tingene var og han kørte mig til YHA-motellet og han gik med ind for at hjælpe. Han er virkelig den hjælpsomste person jeg har mødt her i Victoria. Godt nok var det lidt dyrt, men det var et godt hotel han har booket mig ind på, det kostede 88$ for 3 dage uden morgenmad/frokost og aftensmad. Så gik han og vi sagde farvel til hinanden.
  Jeg gik op for at se hvor mit værelse er som var 109. Der mødte jeg en anden person som gik på gangen og han spurgte hvor jeg skulle bo og jeg sagde 109, der boede han også, han kom fra tyskland sagde han og det kunne man også høre på ham, han skulle kun bo her 2 dage også skulle han videre til Sydney. Efter jeg havde lagt mine ting gik jeg ud igen for jeg vil ud og se Melbourne men jeg havde ikke noget kort over byen så jeg gik ind igen til receptionen og fik et der.


  Victoria marked

  Sjovt nok derefter kom ham tyskeren ned og skulle til Victoria marked, så der gik jeg med. Den gade jeg boede på hed Howard street. Det var ikke langt fra Motellet kun rundt om hjørnet og 200m, vi skulle krydse Queensberry og gå ned af Victoria Street. Det var virkelig et stort marked.

  Der var virkelig mange boder og man kunne købe næsten alting og mange frugt boder der skulle konkurrere om hvorfor en bod der er billigst Jeg købte 2 kilo vindruer til 2$ og vandmelon pr kilo kostede 60c. Det vil sige 8 kilo vil koste 22 kr. Han skulle hen og købe vin, champagne kunne man købe fra 16$ vin fra 6$. Efter jeg havde set Victoria Marked gik jeg ind til byen, den tyske mand blev i markedet. Det var nemt at finde centrum, for det var bare lige ud og krydse 2 blinklys. Det var rigtig hvad Andrew sagde også selve Melbourne som er så stor er bygget op som tern hvor vejene bare krydser hinanden oven i købet centrum var sådan hvor de store højhuse var.

  Melbourne er stadig meget gammeldags, for de har stadig mange trams midt på vejene, det som vi kender som sporvogne i Danmark og man skulle se sig godt for hvis man skulle krydse gaden i blinklyset, for der var ikke lang tid der var grønt mand. Jeg gik direkte hen til Information som var i Bourke street og spurgte om information


  Bourke Street

  om dinosaurer museet og jeg fik adressen til Melbourne Museet, det var heller ikke langt fra hvor jeg boede kun 1 kilometer i en anden retning. Melbourne havde mange souvenirs butikker, de ved godt hvordan man skal udnytte turisterne med deres kangaroos, Koalas, Tasmanske djævelr og Woombaser ting lige fra bamser, øreringe, tøj og til små nøgle ringe.

  Derefter gik jeg Melbourne rundt langs Yarra river, så mine ben og især fødderne har aldrig været så smadret og hærget før.


  Yarra river

  Tror det var nogle forkerte sko jeg havde taget med. For det gik mere og mere ondt i dem nu mere jeg gik, så jeg gik tilbage til

  Motellet og hvilte fødderne. Efter jeg har lagt mig lidt, gik jeg der ind igen, klokken var 7pm og jeg fandt en Subway og købte aftensmad der.


  Melbourne

  Bagefter gik jeg rundt på den anden side af Yarra river, hvor jeg ikke havde været. Det var flot at se de store højhuse lyse op i natten. Da kl var 9 gik jeg tilbage og købte igen ved Subway og gik derefter hjem til motellet.

  Da jeg var kommet op af trapperne mødte jeg en englænder som skulle op på 4 sal for at se udsigten over alle husene. Så der gik jeg med op og det må jeg virkelig sige det var virkelig et flodt syn man havde ind mod skyskraberne som var klodset sammen i centrum. Så jeg blev der oppe i lang tid og spiste det jeg havde købt i Subway.


  Skyskraberne

   05.02 - 2007

  Jeg stod op kl 8 havde 2 timer til Melbourne museet åbnet, så jeg gik der hen, der var jo ikke langt, så jeg måtte vente lidt uden for museet inden de åbnede, kunne se de havde en dinosaur i forgangen da jeg kiggede ind af vinduet. Jeg havde nok tid til at gå på Subway for at købe en kylling og tilbage til museet.


  Melbourne Museet

  Da klokken var 10 åbnede museet og det var gratis at komme ind fordi jeg havde det studie kort med, ellers skulle jeg betale 10$ De havde også noget som hed IMAQ, men det var billeder og malerier sagde billetmanden så det gad jeg ikke se.


  Forgangen

  Dinosaurer

  Australsk dinosaurer

  Der er ellers ikke så meget at skrive om her, fra museet anden de var delt op i dyrets opstandelse heri Dinosaurerne med mange store skeletter/ mennesket opståen og funktion, Australien i gamle dage og den sidste kategori udstilling var havet.

  Brugte meget tid der inde, havde troet der var meget mere om dinosaurer og flere skeletter, men det var ikke så stort som det i London. De havde en stor skelet fra en Blåhval som var blevet skyldet op af havet nær Melbourne i 2002. Man kunne se det på video ved siden af det store skillet


  Blåhval


  Udsigten fra YHA

  Da klokken var 4pm gik jeg ud af museet og gik en tur i en af deres store parker. Jeg tog tilbage til Motellet da klokken var lidt over 6pm og havde købt aftensmad som jeg tog med op på fjerde sal for at nyde udsigten over centrum mens jeg spiste.

  Herefter så jeg fjernsyn for første gang siden jeg boede hjemme ved Peter og Rosey. Her i Victoria går solen først ned 8:30pm og står op 5:40am

  men jeg gik lidt over 8pm for ville lige se den lille kopi af Eiffeltårnet, hvor den er lyst op i mørket, det var over på den anden side af Yarra river, men heller ikke langt fra centrum. Der var stadig varmt og man kunne have shorts og korte ærmer i mørket, for solen har skinnet alle de dage jeg har været i Phillip Island og Melbourne.


  Eiffeltårnet

   06.02 - 2007

  Jeg vågnede lidt tidligt, for jeg ville gerne ud på en rundvisning med flodbåden men fandt hurtig ud af at i dag var der altså ikke sol og det var lidt koldt, så jeg gad ikke at tage ud med båden fordi jeg var bange for det måske skulle begynde at regne.


  Havnen
  Så i stedet tog jeg ned til havnen og vil se en anden del af Melbourne, der gik også mange trams her og man kan se alle de strøm ledninger oppe i luften krydse hinanden.
  Stadion

  Derefter ville jeg lige se deres store stadion, hvor de spiller sokker, fodbold og cricket, tror stadionet kunne have over 60000 mennesker. Efter den lange dag tog jeg hjem til Motellet men inden gik jeg lige på netcafe og ville tjekke mail, det var faktisk meget billigt kun 3$ for en time og i Stanthorpe er det 5$ i timen, her kunne jeg få noget af hjemmesiden op af stå som jeg havde med på en data nøgle. Jeg brugte lidt over en time, så jeg skulle give 3,40$ Derefter gik jeg tilbage til Motellet med min Subway og gik op på 4 sal inden jeg gik ned og så fjernsyn. Fik receptionen til at ringe efter skybus til i morgen og de vil hente mig lige uden foran døren kl 12:00am for så at køre mig til Lufthavnen.


   07.02 - 2007

  Jeg stod først op kl 9, der er jo lang tid til Skybus kommer og henter mig, så jeg gik lige en sidste tur ned til Victoria market og villet gerne havde købt en vandmelon til 60c pr kilo, men de var så store, så jeg ville ikke kunne spise det inden jeg skulle flyve tilbage til Brisbane kl 2:55pm.


  Skybus

  Kl 11.50am lidt tidlig, men det var så heldig at jeg stod allerede og ventede på bussen og havde nået at spise frokost inden, for man får ikke fri varmt mad i flyet, så det skulle man betale for også øl og sodavand skulle man betale. Da klokken var 1:30 ankom jeg til Lufthavnen og skulle tjekke mig ind ved de

  maskiner og jeg kunne selv vælge hvad for et sæde jeg vil have af de frie pladser, men der var desværre ingen vindues pladser denne gang. Jeg fik printet mit boardingpas ud og fløj præcis kl 2:55 som flyet skulle og ankom til Brisbane Dommenestic kl 4:00.

 • Brisbane og Fakta
 • Herfra tog jeg Airtrain til Brisbane Transit Center = Brisbane TC, er Større end Københavns hovedbanegård, men det var nemt nok og finde vej til Air train fordi det altid er på perron 8 og der er masser af skilte i gangene under Brisbane. Stationerne har navne efter vejene oven på jorden. Det vil sige den station som er Brisbane TC hedder Roma Street.

  Her gik jeg til information som også er i den samme bygning, for de skulle hjælpe mig med at finde bus og Australia Zoo, så jeg også kan kigge der forbi i morgen. Han hjalp mig og han grinede hele tiden og var meget festlig. Han hjalp mig med det hele også med at finde et overnatnings sted her i Brisbane.


  Information

  Der går direkte bus fra Brisbane TC som køre lige ind til Zoo og hvor billetten til zoo er inkluderet i Bus billetten men bus billetten var også rimelig dyr 88$ inkluderet returen kl 4:00 og til Brisbane TC igen kl 5:30 og kl 6:30 ville der køre en bus til Stanthorpe, så jeg skulle kun lige ringe til Paul Maloney for at sige han kan hente mig i morgen kl 10:40pm. Informationsmanden sagde at jeg bare skulle vente lidt også vil en fra Backpackers hente mig direkte fra Transit Centret. Han kom efter lidt venten og han kørte mig til Backpackers, hvor jeg kun skulle sove en nat til i morgen, efter havde indrettet mig gik jeg ind til byen, de må jo have åben by night i dag for alle butikkerne havde åbnet selvom klokken allerede var 7pm, så jeg fik set mange souvenirs butikker og købte også lidt, jeg gik rundt på deres gågader heldigvis har Brisbane ikke Trams lige som Melbourne, så dem skulle man ikke passe på. Da klokken var ved at være hen af 10 begyndte butikkerne også at lukke, men det var kun de store butikker og souvenirs butikkerne, Subway havde åbent, så købte en dobbelt menu, fordi den var billigere end man skulle købe en menu uden sodavand. Efter det gik jeg tilbage til Backpackers og vil til at sove.


   08.02 - 2007

  I dag stod jeg allerede op kl 6:30am fordi jeg skulle tidlig op og tjekke mig ud og derefter skulle jeg gå til Transit Centret, heldigvis måtte jeg godt lade mine ting stå ved Backpackers, de havde et aflåst rum hvor IAEA-tasken og computer tasken kunne komme ind. Havde kun kameraet med og penge, gad ikke og slæbe på så meget rundt i Zoo.


  Zoo bussen

  Fik købt billetten og Zoo bussen kørte kl 9am med lidt start problemer, så vi kom desværre først af sted 30 min efter. Vi skulle køre 140 km og vi ankom først ved Zoo omkring 12 tiden. Vi fik billetten direkte af bus chaufføren, så vi kunne komme hurtig igennem bilet kontoret.

  Lige så snart man kom ind kunne man se masser af koalas. Først gik jeg rundt for at se de studies hvor crocodile hunter plejer at optræde og det var lige som et stadion

  hvor der var 4 tribuner med græs i midten og et stort swimmingpool til krokudillerne. Det var det store område, der var 3 andre stadion, men de var ikke så store, nærmest som de små stadions i 1. division. Jeg tog hen på det store stadion, hvor de optrådte, men jo ikke med ham crocodile hunter.


  Zoo Studios

  Han blev begravet mens jeg var i Victoria hos Jim og Judith. Hans grav var i Zoo ved hans plads ved krokodillerne.


   12.02 - 2007

  Marino og Angela

  Marino Beraadios og hans kone Angela de Beraadios er også nogle som arbejder her på farmen og de er gået hen og blive nogle gode venner for mig, vi snakker meget sammen hverdag når vi høster selleri og han kalder mig for ”brother” og Poul er vores father. De har lige inviteret mig til Eksalvador, hvor de

  kommer fra og jeg kan bo ved dem, hvis jeg kommer der ovre. Jeg måtte allerede komme her i december. De flytter i August hjem igen fordi de har arbejdet her i 18 år og nu vil de prøve noget nyt.


   14.02 - 2007

  Det er første gang jeg har set Harslett farm også har vinmarker og jeg skulle høste de små vindruer efter frokosten skulle jeg så være med til at høste Kina radiser der er vild store på størrelse med sukkerruger og ikke de små røde som vi kender det i Danmark. Det var dejligt også at prøve noget andet i stedet for hele tiden at skulle høste selleri. Selleri er noget af det hårdeste job de har her på farmen.


   16.02 - 2007

  Kl 6pm holdte Tim Harslett fest og alle var inviteret, vi var nok ca 24 for alle var ikke kommet. Der var fri pizza, kylling, øl eller vin med stærkere vare tilhørende og chips. Vi har fået en hel masse nye mennesker som skal arbejde fra på mandag og her iblandt er der 1 svensk pige, så nu kan jeg begynde at tale dansk her på farmen.


  Tim´s fest

  De gamle

  Men Alec sagde at der også skulle komme 2 danskere, men han kunne ikke sige hvor fra landet de kom fra. Men kunne ikke finde dem her i dag, tror ikke de kommet, men nu får vi at se. Festen varede lang tid og alle de gamle gik som det første tidlig hjem, der mener jeg Peter, Rosey, Alec og Denise.

  Efter kl 12 gik vi over til poolbordet som Harslett har til fri afbenyttelse for alle beboerne her i farmen, jeg har brugt det mange gange i weekenderne. Men vi var kun 5 – 6 stykker tilbage mange af de andre var gået under bordet fordi de har leget en leg hvor man skulle drikke vis størrelse glas hvert


  Poolrummet

  minut og man skulle bunde det på engang og det skulle vare lige så længe indtil den sidste skulle tisse. Der var mange der brækkede sig under vejs i forløbet, for det var rom og cola, med mere ROM end cola de drak. Ved poolrummet havde de 2 glasdøre som var gået i stykker og der var stadig lidt splinter fra glasset som sad i siderne af døren, Jeg var også lidt fuld så jeg kom til at skære mig i benet fordi jeg gik fortæt på døren og det var en rimelig stort flænge som blødte meget og 2 små flænger nede af benet under det store, så jeg måtte gå hjem fra festen og have lidt over benet også gik jeg iseng.


   19.02 - 2007

  Jeg havde stadig problemer med det store flænge, lige som om det ikke ville hele, men de 2 små er allerede lukket men der er stadig sår. Det store sår kan man stadig se ind og det er stadig lidt rødt, så jeg fik lidt særbehandlign her om morgnen alle skulle jo spørge hvordan jeg havde fået det, for jeg halter meget Paul hjalp mig at få et bandace over det store, for han var bange for hvis der kommer infektion i det. Så jeg skulle lave bokse til mini zors og derefter skulle jeg høste kappits og efter pausen skulle jeg desværre høste selleri igen.

  Australien 2006 - 2007 Australien 2006 - 2007 Australien 2006 - 2007

   08.02 - 2007